X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Ο όψιμος καύσωνας είναι εδώ και το θερμόμετρο θα ανέβει ακόμα περισσότερο τη Δευτέρα. Δείτε τις ειδικές οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Δεν αλλάζει το επόμενο διήμερο το σκηνικό του καιρού και το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά για αύριο  Δευτέρα, πρωινές ομίχλες κυρίως στα δυτικά και γενικά αίθριο ουρανό σε ολόκληρη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 16  έως 37 στα κεντρικά από 17   έως 38 και νοτιότερα από 20  έως 34  βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι σε ένταση.

Δείτε τον καιρό της Δευτέρας σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες:

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας, έχει παρατηρήσει τοπικά προσβολές μικρής κλίμακας από ρυγχίτη, οι οποίες όμως δε θα πρέπει να αγνοηθούν καθώς τα τελευταία χρόνια έχει εντοπιστεί πρόωρη καρπόπτωση με προσβολές. Οι επεμβάσεις κατά του Πυρηνοτρήτη καταπολεμούν αποτελεσματικά και τον Ρυγχίτη.

 Σε περιπτώσεις που δεν έχουν γίνει εφαρμογές συστήνεται εντατική επιθεώρηση των ελαιώνων για την έγκαιρη αντιμετώπιση των εντόμων κυρίως στην επόμενη χρονιά. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα και κατάλληλα σκευάσματα, πάντα με ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό