X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Ο καλοκαιρινός καιρός θα συνεχιστεί και την Τρίτη, αλλά από το βράδυ θα υπάρξει σταδιακή αλλαγή. Διαβάστε τις οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Ο ασυνήθιστος για την εποχή καύσωνας θα κάνει την εμφάνιση του και την Τρίτη, αλλά από το βράδυ η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί και θα επανέλθει σταδιακά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά για αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα με πρωινές ομίχλες στα δυτικά και νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί στα βόρεια από 16  έως 33,  στα κεντρικά από  18 έως 35 και νοτιότερα από 20 έως 34  βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές, βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση από 3 ως 5 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Δείτε τον καιρό της Τρίτης σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες

Στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών, από τις δειγματοληψίες του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου διαπιστώθηκε η έναρξη της εξόδου των ερπουσών της κόκκινης ψώρας και της μυτιλόμορφης ψώρας.

Στους οπωρώνες που μετά από έλεγχο διαπιστώνονται προσβολές, θα πρέπει να γίνει επέμβαση με εγκεκριμένα και κατάλληλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: