X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Βροχές και “βουτιά” της θερμοκρασίας από  την Τετάρτη σε αρκετές περιοχές της χώρας. Πότε περιμένουμε εξασθένιση των φαινομένων. Συμβουλές για τους αγρότες.

Ant1news

Μετά τις ζέστες και την καλοκαιρία, έρχονται λίγες βροχές και αρκετή δροσιά τις επόμενες ημέρες, αλλά όχι τίποτα σοβαρό ακόμα. 

Πιο αναλυτικά για την Τετάρτη, περιμένουμε συννεφιές με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρώτα στο Ιόνιο και τα δυτικά και αργότερα στη Μακεδονία και πιθανώς στην Θεσσαλία, με εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα, ενώ γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στα βόρεια από 15  έως 31, στα κεντρικά από 17 έως 33-34, νοτιότερα από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.  

Οι άνεμοι που ευνοούν την μεταφορά  αφρικανικής σκόνης, στα νότια θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις 3 με 6 μποφόρ.  

Δείτε τον καιρό της Τετάρτης σε 20 αγροτικές περιοχές 



Οδηγίες για αγρότες:

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας, η πτήση του εντόμου Tuta Absoluta στο δίκτυο φερομονικών παγίδων συνεχίζεται. 

Οι πληθυσμοί του εντόμου στις πρώιμες, μεσοπρώιμες και όψιμες καλλιέργειες είναι ανησυχητικά υψηλοί. Έχουν παρατηρηθεί προσβολές στα φύλλα και στους καρπούς των φυτών, ενώ το έντομο έχει πολλές γενεές και σύντομο βιολογικό κύκλο. 

Για την καταπολέμησή του θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: