X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη το θερμόμετρο αποφάσισε να εναρμονιστεί με την εποχή…. Διαβάστε τις οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Οι φθινοπωρινές βροχές και μπόρες κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια, δεν θα κρατήσουν για πολύ, αφού οι λιακάδες απο την Παρασκευή επιστρέφουν παντού, αλλά ο υδράργυρος θα παραμείνει σε φθινοπωρινές θερμοκρασίες. 

Πιο αναλυτικά για αύριο Πέμπτη, περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα δυτικά, κεντρικά, τα βορειά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με βελτίωση αργότερα από τα δυτικά και ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 έως 30,  στα κεντρικά από 17 έως 32, και νοτιότερα από  20  έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 μ3 5 μποφόρ και στα νότια ως 6.

Ο καιρός την Πέμπτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες:

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου, στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών,  οι εκκολάψεις ψευδόκοκκου είναι σε εξέλιξη. Οι υπάρχοντες πληθυσμοί βρίσκονται κυρίως κάτω από τον κάλυκα, στα σημεία που ενώνονται καρποί και στο εσωτερικό της κόμης.

Στους οπωρώνες που υπάρχουν προσβολές να γίνει καταπολέμηση με κατάλληλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα. Ο ψεκασμός πρέπει να είναι επιμελημένος, με έμφαση στο εσωτερικό της κόμης των δένδρων και να ακολουθούνται πάντα οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό