X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές το πρωί στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση. Συμβουλές για τους αγρότες.

Ant1news

Μετά την ελαφρά, φθινοπωρινή διόρθωση του καιρού, οι καλοκαιρίες επιστρέφουν με λιακάδες, βοριαδάκι και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Ο Σεπτέμβρης φυλάει τις βροχές του για τις τελευταίες του ημέρες.

Πιο αναλυτικά για την Παρασκευή, στα βόρεια περιμένουμε νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές το πρωί και βαθμιαία βελτίωση, αλλά και ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 έως 30, στα κεντρικά από 17 έως 32, νοτιότερα από 20  έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5, νοτιότερα έως 6 μποφόρ . 

 Ο καιρός την Παρασκευή σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες:

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας  Σε αµπελώνες που βρίσκονται σε ιδιαίτερα υγρές περιοχές, όπου εµφανίζεται συχνά όψιµη προσβολή περονοσπόρου, συνιστάται ένας ψεκασµός µε βορδιγάλειο πολτό ή ένα επιτρεπόµενο για την καλλιέργεια χαλκούχο σκεύασµα. Σκοπός του ψεκασµού είναι η καταστροφή των ωοσπορίων του µύκητα που σχηµατίζονται στα φύλλα και δίνουν αργότερα τις ανοιξιάτικες µολύνσεις.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό