X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Ο καιρός αποφάσισε να «φορέσει» τα φθινοπωρινά του με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Διαβάστε τις οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Η θερμοκρασία πέφτει και αισθητά και εναρμονίζεται πλέον με την εποχή, ενώ από το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε και βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πιο αναλυτικά για αύριο Κυριακή, περιμένουμε αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και το βράδυ στα υπόλοιπα Δυτικά.

 Η θερμοκρασία στα βόρεια από 8 έως 25, στα κεντρικά και νότια από 12 στα ηπειρωτικά έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι μεταβλητοί, στα δυτικά,  3 με 4 μποφόρ και βοριάδες στα ανατολικά 3 με 5 και  νοτιότερα έως 6 μποφόρ.

Δείτε τον καιρό την Κυριακή σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες:

Η κερκόσπορα εμφανίζει περιοχές με σκούρο μεταχρωματισμό μόνο στην κάτω επιφάνεια των παλαιότερων φύλλων. Αντίστοιχα στην επάνω επιφάνεια των προσβεβλημένων φύλλων, κίτρινες ακανόνιστες κηλίδες εξελίσσονται σε ξηράνσεις και τα φύλλα πέφτουν. Στους πράσινους καρπούς προκαλεί καστανές κηλίδες ενώ στις ώριμες ελιές κηλίδες ανοιχτότερου χρώματος.

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας, οι εφαρμογές κατά του Κυκλοκονίου, συνήθως καταπολεμούν και την Κερκόσπορα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα και κατάλληλα σκευάσματα, πάντα με ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό