X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Συμβουλές για τους αγρότες.

Ant1news

Μετά από αρκετή αλλά όχι πρωτόγνωρη καθυστέρηση, ήρθαν και τα πρωτοβρόχια, με δυνατές βροχές και μπόρες, που θα συνεχιστούν λίγο πολύ, σχεδόν ολόκληρη την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου...

Πιο αναλυτικά για την Τρίτη, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές, στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, βόρεια Εύβοια με βελτίωση από το βράδυ και άστατο καιρό στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία στα βόρεια από 9 έως 25, στα κεντρικά και νότια από 12, στα ορεινά έως 27 βαθμούς Κελσίου. Βοριάδες 3 με 4, στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Δείτε τον καιρό της Τρίτης σε 20 αγροτικές περιοχές:

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας, σε όλες τις περιοχές, οι φθινοπωρινές πατατοφυτείες βρίσκονται σε ευπαθές στάδιο στις προσβολές από τους επιζήμιους εχθρούς και τα παθογόνα της καλλιέργειας. Σχετικά με την φθοριμαία υπάρχουν αρκετές συλλήψεις στις παγίδες της Αχαΐας και Ηλείας και υπάρχει κίνδυνος προσβολής των νεαρών φυτών στα αρχικά στάδια. Σε περίπτωση εντοπισμού προσβολών μπορεί να γίνει καταπολέμηση με εφαρμογή ψεκασμών φυλλώματος. 

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: