X

Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες

Έντονα καιρικά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Δείτε ποιες πόλεις θα επηρεαστούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ant1news

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Κρήτη και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια όπου τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι πιθανόν ισχυρά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο όπου τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι ισχυρές. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. στην ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα χαρακτηριστεί από νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην Κρήτη θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 30/09/2017

Το Σάββατο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο αναμένονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.