X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Μακρά η …παράταση του καλοκαιριού, που προκαλεί ανησυχία και προβλήματα στους καλλιεργητές. Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί.

Ant1news

Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες και η παρατεταμένη καλοκαιρία επιμένουν παρά το γεγονός ότι διανύουμε ήδη το δεύτερο μισό του Οκτώβρη και όλα δείχνουν ότι οι …βροχές θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνιση τους, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα σε καλλιέργειες και κυρίως στις ελιές.

Αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένονται πρωινές ομίχλες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και αραιές νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 6 ως 26 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 10 ως 28 βαθμούς και νοτιότερα από 15 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς στα δυτικά με ένταση μέχρι 4 μποφόρ και βοριάδες στα ανατολικά, εντάσεως 3 ως 5 μποφόρ.

Ο καιρός την Τετάρτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες

Σε εξέλιξη είναι οι προσβολές από Κόκκινη, Μαύρη και Μυτιλόμορφη Ψώρα σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών στην Πελοπόννησο, γι΄ αυτό το Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου και Προστασίας Πάτρας συνιστά ψεκασμό των δένδρων αυτές τις ημέρες.

Πρέπει να προτιμηθούν σκευάσματα με περιορισμένη δράση στα ωφέλιμα έντομα ή συνδυασμοί τους με θερινό πολτό, με τα δένδρα ποτισμένα και σε καλή θρεπτική κατάσταση, για να αποφεύγονται προβλήματα φυτοτοξικότητας. Οι ψεκασμοί να γίνονται πάντοτε βάσει των οδηγιών των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικο δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: