X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Το τελευταίο "καλοκαιρινό" από πλευράς καιρού Σαββατοκύριακο θα δώσει τη σκυτάλη σε έντονα φαινόμενα, όπως βροχές, καταιγίδες και πτώση του υδραργύρου...

Ant1news

Μετά και την καλοκαιρία της Κυριακής, από τη Δευτέρα και μετά έρχονται ισχυρές βροχές, μπόρες, ενισχυμένοι άνεμοι και βουτιά του υδραργύρου μεσοβδόμαδα, 6 με 8 βαθμούς Κελσίου. Το Φθινόπωρο ευτυχώς ξύπνησε έστω και αργά…

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή αναμένονται πρωινές ομίχλες στα ηπειρωτικά και ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 26, στα κεντρικά από 10 έως 27 και νοτιότερα από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα δυτικά και νότια και δυτικοί, βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή σε 20 αγροτικές περιοχές:

Οδηγίες για αγρότες:

Η καπνιά είναι ένα λεπτό στρώμα μυκήτων, μαύρου χρώματος, που με  αυξημένη υγρασία, αναπτύσσονται ̟πάνω στα μελιτώματα εντόμων (όπως αλευρώδεις, ψευδόκοκκος, ψώρες) και καλύπτουν φύλλα, κλαδιά και  καρπούς.

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Ηρακλείου, για την καταπολέμηση της συστήνονται φθινοπωρινοί ψεκασμοί με χαλκούχα μυκητοκτόνα, πάντοτε υπό τις οδηγίες των κατά τόπους γεωπόνων.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες, με τον Τάσο Αρνιακό: