X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Βροχές και καταιγίδες ισχυρές σε αρκετές περιοχές και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Συμβουλές για τους αγρότες.

Ant1news

 

Η καταστροφική κακοκαιρία θα συνεχιστεί με τοπικά ισχυρές βροχές και μπόρες, ενώ από την Παρασκευή και μετά, οι βοριάδες που επιστρέφουν θα φέρουν χιόνια στα βουνά και κρύο. 

Πιο αναλυτικά την Παρασκευή, περιμένουμε στο Ιόνιο, τα κεντρικά και δυτικά ηπειρωτικά, βροχές και καταιγίδες ισχυρές και λίγα χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας, με εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 στα ορεινά έως 17, στα κεντρικά από 7 έως 20, νοτιότερα από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Βοριάδες στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ και νοτιάδες νοτιότερα, με την ίδια ένταση.

Ο καιρός την Παρασκευή σε 20 αγροτικές περιοχές:


 

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αχαΐας, οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών είναι ευνοϊκές για προσβολές Περονοσπόρου στην πατατοκαλλιέργεια. Γενικά, η ελάχιστη θερμοκρασία παραμένει πάνω από τους 10 0C και η ατμοσφαιρική υγρασία διατηρείται πολύ ψηλά υποβοηθούμενη από τις βροχοπτώσεις. Συστάσεις: Σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού της ΕΜΥ, αναμένεται η διατήρηση των κακών καιρικών συνθηκών τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα 20/11. Να συνεχιστούν οι εφαρμογές φυτοπροστασίας, στις πιο όψιμες καλλιέργειες. 

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: