X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα. Που θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα. Πότε αναμένεται βελτίωση. Τι να προσέξουν οι αγρότες.

Ant1news

Οι βροχές και οι μπόρες αρχίζουν να τραβιούνται στην Θράκη και το Αιγαίο, δίνοντας την ευκαιρία για μικρή ανάσα και ανασυγκρότηση, μετά την κακοκαιρία.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά τα φαινόμενα μέχρι την νύχτα θα εξασθενήσουν στο βόρειο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, εκτός την νότια Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 6 έως 16 στα κεντρικά από 8 έως 20, νοτιότερα από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. 

Ο καιρός το Σάββατο σε 20 αγροτικές περιοχές: 


Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, Η κυριότερη ασθένεια των καρπών της καρυδιά είναι η βακτηρίωση και των φύλλων η ανθράκωση. Επίσης, σοβαρές προσβολές στον κορμό και το ριζικό σύστημα προκαλούν η φυτόφθορα και η σηψηρριζία. Οι ασθένειες αυτές μπορούν να αποφευχθούν ή τουλάχιστον να περιοριστούν, με την λήψη βασικών προληπτικών μέτρων, τόσο πριν όσο και μετά την εγκατάσταση των νέων καρυδεώνων.  

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: