X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Σε ποιες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές. Τι πρέπει να προσέξουν οι αγρότες.

Ant1news

Ο Νοέμβριος έφερε πρόωρα χιόνια, βοριάδες και κρύο, θυμίζοντας μας, παρ' όλες τις λιακάδες που έρχονται, την ανασυγκρότηση που χρειάζονται οι καλλιέργειες, εν όψει του χειμώνα.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη αναμένονται λίγες τοπικές βροχές το πρωί στις Κυκλάδες, τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και γρήγορη βελτίωση του καιρού.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια από - 4 στα ορεινά έως 11 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 2 έως 15 βαθμούς και νοτιότερα από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο ως 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Τρίτη σε 20 αγροτικές περιοχές:

Οδηγίες για αγρότες

Το Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου και Προστασίας Φυτών Αχαΐας, επισημαίνει ότι οι καιρικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές για την εκδήλωση ελαφριών προσβολών αλτερναριωσης.

Κατόπιν αυτού, όπου απαιτείται, πρέπει να γίνει συνδυασμένη καταπολέμηση για τον περονόσπορο, με εγκεκριμένα μυκητοκτόνα, πάντοτε σε συνεργασία με τους τοπικούς γεωπόνους, για αποτελεσματικότερη  προστασία  με το μικρότερο δυνατό κόστος, καθώς και για ελαχιστοποίηση των κινδύνων ανάπτυξης ανθεκτικότητας από τα παθογόνα , λαμβάνοντας υπόψη και την επιτρεπόμενη απόσταση από την επικείμενη συγκομιδή.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: