X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές ομίχλες κατά τις πρωινές, κυρίως, ώρες. Πώς πρέπει να κινηθούν οι αγρότες.

Ant1news

Αξιοποιείστε κατά το δυνατόν καλύτερα την καλοκαιρία των ημερών για συμμάζεμα, καθαρισμό των κτημάτων σας, καταστροφή άρρωστων κλαδιών και λιομάζωμα.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές ομίχλες κυρίως στα δυτικά το πρωί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 στα ορεινά έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από  0 έως 21 και νοτιότερα από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μεταβλητοί αναμένονται οι άνεμοι, εντάσεως μέχρι 3 μποφόρ. Στα νότια πελάγη όμως θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 4-5 μποφόρ.

Ο καιρός την Πέμπτη σε 20 αγροτικές περιοχές:

Οδηγίες για αγρότες

Το Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου και Προστασίας Φυτών Ναυπλίου αναφέρει ότι η ασθένεια της καπνιάς στις ελιές, οφείλεται σε μύκητες που αναπτύσσονται σε μελιτώδη εκκρίματα διαφόρων κοκκοειδών.

Για την έγκαιρη καταπολέμησή τους, απαιτείται ψεκασμός των δένδρων, με   κατάλληλα και εγκεκριμένα χαλκούχα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα, πάντοτε υπό τις οδηγίες των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες από τον Τάσο Αρνιακό: