X

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι!

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται από την Πέμπτη. Ποιες περιοχές αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο και πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία.

Ant1news

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Πέμπτη και από τα βορειοδυτικά με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν την Πέμπτη τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία, ενώ την Παρασκευή θα επηρεαστούν οι προαναφερθείσες περιοχές, η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος, η κεντρική Στερεά, τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, η υπόλοιπη Μακεδονία και η Θράκη.

Το Σάββατο τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν κατά περιόδους τα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και βόρεια), τα νησιά του Ιονίου και από τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και την Κυριακή, κατά τις πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Τοπικά θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι, οι οποίοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φθάσουν τα 7 με 8 και στο Αιγαίο πιθανώς τα 9 μποφόρ μέχρι την Κυριακή.