X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Διαρκείς οι μεταβολές του καιρού τις επόμενες ημέρες. Τι συμβουλεύουν τους καλλιεργητές οι ειδικοί.

Ant1news

Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη, με πρόσκαιρη ηλιοφάνεια, την οποία όμως θα διαδεχθούν οι νοτιάδες, μαζί με βροχές και μπόρες, κατά τόπους έντονες.

Αναλυτικά, για την Πέμπτη αναμένονται πρωινές ομίχλες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και γενικά αίθριος ουρανός σε ολόκληρη τη χώρα.

Η θερμοκρασία, με παγετό στα βόρεια, θα κυμανθεί από -5 βαθμούς στα ορεινά ως 14 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από -2 βαθμούς ως 16 και νοτιότερα από 6 ως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο με ένταση 6 και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά με τάση εξασθένησης

Ο καιρός την Πέμπτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες

Το Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου και Προστασίας Φυτών, στον Βόλο, επισημαίνει ότι σε όσες καλλιέργειες αμυγδαλιάς, στην Θεσσαλία και στην Στερεά Ελλάδα, υπάρχουν ενδείξεις  ενήλικων  πληθυσμών ανθονομου πάνω στα δέντρα, απαιτείται άμεση δράση. 

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, εκτός του πρώτου ψεκασμού - πριν από την φυλλόπτωση  του Νοεμβρίου, επιβάλλεται επανάληψη του ψεκασμού μετά από την πτώση των ¾ των φύλλων, ως τον Ιανουάριο, με εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα και πάντοτε υπό τις οδηγίες των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: