X

Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία

Καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με αρκετή λιακάδα και πρόσκαιρες νεφώσεις.

Ant1news

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια Ηπειρωτικά. Βαθμιαία επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.  Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν. Πιθανότητα ασθενών βροχών το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά στις Κυκλάδες 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς  Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 09/12/2017

Το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα όπου βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το βράδυ και στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά στα πελάγη 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.