X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Δείτε πότε βελτιώνεται ο καιρός και τι θα πρέπει να προσέξουν οι αγρότες.

Ant1news

Μετά τη σχετική κακοκαιρία, συννεφιασμένη θα είναι η Κυριακή με λίγες βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, αλλά από το βράδυ ο καιρός βελτιώνεται. Μια βελτίωση που θα συνεχιστεί ολόκληρη την βδομάδα.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας με βελτίωση όμως του καιρού από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία με παγετό στα βόρεια από - 3 έως 13, στα κεντρικά από -1 έως 16 και νοτιότερα από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα δυτικά μέχρι 6 μποφόρ και στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί, που θα φτάσουν για λίγο τα 8 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή σε 20 αγροτικές περιοχές

 

 

Οδηγίες για αγρότες

Ο φυλλοδετης απαντάται συχνά σε καλλιέργειες πυρηνόκαρπων της Δυτικής Μακεδονίας.

Το Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου Φυτών και Προστασίας Θεσσαλονίκης, συνιστά την απομάκρυνση ή και την καταστροφή καρπών που μένουν στον οπωρώνα μετά από την συγκομιδή (είτε πάνω στα δέντρα είτε στο έδαφος, ακόμα και σε σωρούς στις άκρες), με στόχο τη μείωση του πληθυσμού του επόμενου έτους.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: