X

Βελτίωση του καιρού από Δευτέρα

Πιθανότητα ασθενών βροχών σε κάποιες περιοχές. Σε άνοδο η θερμοκρασία.

Ant1news

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για την Δευτέρα, με πιθανότητα ασθενών βροχών στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά δυτικοί νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα βόρεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Θεσσαλονίκη με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρος, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες παρουσιάζονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα βόρεια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Για την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.