X

Έρχεται βαρυχειμωνιά: Σε ελεύθερη πτώση η θερμοκρασία – Που θα χιονίσει

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα με βροχές, τσουχτερό κρύο, χιόνια και παγετό.

Ant1news

Τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί και στα υπόλοιπα βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα γύρω ορεινά. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το βράδυ έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βελτίωση από το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 19/12/2017

Την Τρίτη αναμένονται στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια πεδινά και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και πιθαόν πρόσκαιρα στα βόρεια πεδινά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.