X

Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Χαλάει και πάλι ο καιρός, με τα καιρικά φαινόμενα να είναι έντονα σε πολλές περιοχές της χώρας. Αναλυτικά η πρόγνωση.

Ant1news

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Τετάρτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και το βράδυ τη δυτική Στερεά. Αργά τη νύχτα θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (πάνω από 1200 μέτρα). 

Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί βαθμιαία στο βορειοανατολικό Αιγαίο 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.  

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Μακεδονία και την Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά από το μεσημέρι στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο παρουσιάζονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και από το βράδυ στη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (πάνω από 1200 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν κυρίως στην Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 4 με 5 και το βράδυ τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και βαθμιαία από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το βράδυ στην Κρήτη και τη νύχτα στις Κυκλάδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (περίπου πάνω από 800 μέτρα), πιθανόν της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από 900 μέτρα) και της βόρειας Πελοποννήσου (πάνω από 1200 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7, πιθανώς το πρωί στο ιόνιο έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.