X

Συνεχίζονται οι καταιγίδες και τα χιόνια

Επιμένει η κακοκαιρία, με τα φαινόμενα να πλήττουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα...

Ant1news

Νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται για σήμερα, ενώ, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στο Αιγαίο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Τοπικά θα σημειωθεί παγετός το πρωί στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Πιθανότητα βροχών το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο .Χιονιά θα υπάρξουν στα ορεινά - ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και αρχικά και σε ημιορεινές της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται  νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην κεντρική Στερεά, την κεντρική Πελοπόννησο και τη δυτική Θεσσαλία και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα βροχών το βράδυ στις δυτικές Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 3 με 5 μποφόρ και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα δυτικά ορεινά. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στα βορειοανατολικά τοπικές βροχές και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα νότια και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.