X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Η επικράτηση των βόρειων ανέμων θα φέρει βροχές, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας. Δείτε τις ειδικές οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Αναποφάσιστος…. δείχνει ο καιρός με τους νοτιάδες να εναλλάσσονται με τους βοριάδες και οι λιακάδες με τις βροχές και τα χιόνια στα ορεινά.

Για αύριο Τετάρτη, περιμένουμε πρωινές ομίχλες και βροχές στα δυτικά, τα νότια, το Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα  και το βράδυ στα βόρεια. Καταιγίδες θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά και χιόνια, χαμηλά στην Πίνδο και την Μακεδονία. 

Η θερμοκρασία στα βόρεια από 2 έως 13 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από 3 έως 17 και νοτιότερα από  10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι, αλλά στα πελάγη η ένταση τους θα φτάσει και τα 7-8 μποφόρ. Από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Ο καιρός την Τετάρτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες

H παρουσία ζιζανίων στους οπωρώνες λεμονιάς μπορεί να μειώνει την παραγωγή, λόγω ανταγωνισμού με τα δένδρα για νερό και θρεπτικά στοιχεία, να αποτελούν ξενιστές επιβλαβών παθογόνων και ζωικών εχθρών ή και να συμβάλλουν στην εκδήλωση ζημιών από παγετό.

Παράλληλα όμως παρέχουν τροφή και καταφύγιο σε ωφέλιμα έντομα και επικονιαστές και προστατεύουν το έδαφος από την διάβρωση, κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων.

Η προσεκτική διαχείριση των ζιζανίων της καλλιέργειας, με τις οδηγίες των τοπικών γεωπόνων, συμβάλει στην διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ των αρνητικών επιδράσεων και του οφέλους.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό