X

Χιόνια, πτώση της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 9 μποφόρ

Περιορισμένη ορατότητα και κατά τόπους παγετός. Θυελλώδεις οι άνεμοι από τις πρώτες πρωινές ώρες. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τα φαινόμενα.

Ant1news

Τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται σήμερα. Σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7, στα πελάγη 7 με 8 και πιθανόν στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση το μεσημέρι και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πάρνηθας. Βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με7 και τοπικά στα ανατολικά έως 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 μες 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί  5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών, χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 063έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ στα δυτικά.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες  με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 19/01/2017

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα δυτικά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από το βράδυ. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακά από τα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει  άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός το πρωί στα κεντρικά και βόρεια.