X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Η “Φρειδερίκη” φεύγει με βροχές και καταιγίδες. Έρχονται χιόνια και κρύο. Αναλυτικές οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και Νοτιάδες φέρνουν Κυριακάτικα τα απόνερα της “Φρειδερίκης”, η οποία φεύγοντας από Δευτέρα, θα αφήσει χιόνια και κρύο.   

-Πιο αναλυτικά για αύριο Κυριακή, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Βόρειας χώρας, με εξασθένηση .

Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί στα Βόρεια από  -2  έως  11  βαθμούς Κελσίου, στα Κεντρικά από -1 έως  16 και Νοτιότερα από 8  έως  18 βαθμούς Κελσίου. 

Δυτικοί άνεμοι στα Δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο έως 7 και Νοτιάδες στα Ανατολικά με την ίδια ένταση.

Ο καιρός σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για τους αγρότες

Για τη  καλλιέργεια της πατάτας, η λίπανση με μεγάλες ποσότητες αζώτου και καλίου υποβαθμίζει την ποιότητα των κονδύλων και μειώνει  την ξηρά ουσία, ενώ παρατηρείται αύξηση της ευαισθησίας των φυτών στον περονόσπορο και καθυστέρηση στην ωρίμανση των κονδύλων.  

Ο προσδιορισμός της απαιτούμενης ποσότητας λιπασμάτων θα πρέπει πάντα  να γίνεται μετά από  χημική ανάλυση του εδάφους και να γίνεται οργανική λίπανση 5-7 τόνων/στρέμμα, στο πρώτο όργωμα. 

Αν δεν εφαρμόζεται οργανική λίπανση, συνιστάται ανόργανη λίπανση, με άζωτο 15-25 κιλά/στρέμμα, φώσφορο 20-30 κιλά/στρέμμα και κάλιο 20-30 κιλά/στρέμμα. 

Αναλυτικό δελτίο για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό