X

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: έρχονται βροχές και χιόνια

Χαλάει και πάλι ο καιρός. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Ant1news

Μεταβολή θα παρουσιάσει το Σάββατο ο καιρός από τα δυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν το Σάββατο (10-02-2018) από τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και σταδιακά τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Το βράδυ από τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα η Κρήτη, ενώ τη νύχτα θα πληγούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο από τα 700-800 μέτρα.

Την Κυριακή θα επηρεαστούν κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ η Πελοπόννησος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επισκεφθούν τη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν το Ιόνιο, την Ήπειρο και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Μέχρι το πρωί θα έχει επηρεαστεί ακόμα η κεντρική Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου από τα 600-700 μέτρα και της δυτικής Μακεδονίας από τα 700-800 μέτρα.