X

Ηλιόλουστη η Κυριακή

Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Αναλυτική πρόγνωση καιρού...

Ant1news

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι τοπικά 5 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 06 και 22 βαθμών Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη γενικά αίθριος θα είναι καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 ως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί και στα υπόλοιπα νότιοι 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 ως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 ως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 ως 19 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 12 ως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Δευτέρα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα πρώτα στο Ιόνιο και σταδιακά και στα υπόλοιπα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο  κυρίως στα ανατολικά και νότια.