X

Με βροχές και καταιγίδες “μπαίνει” η Άνοιξη

Άστατος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρα την Τρίτη. Αναλυτικά η πρόγνωση…

Ant1news

Για την Τρίτη προβλέπονται στα δυτικά και πρόσκαιρα στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα πελάγη 6 μποφόρ που το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους και βαθμιαία θα ενισχυθούν.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ανατολικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με περαιτέρω ενίσχυση της νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 και στη βόρεια Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 21/3/2018

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Τετάρτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά μέχρι το απόγευμα και λίγα χιόνια στα ορεινά  Ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και τοπικά 7 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.