X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Ο καιρός δεν μπορεί να αποφασίσει ανάμεσα στον χειμώνα και την άνοιξη και παραμένει άστατος. Διαβάστε τις ειδικές οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Άστατος και ευμετάβλητος θα παραμείνει ο καιρός και τις επόμενες ημέρες, καθώς οι αψιμαχίες της άνοιξης με τον ανίσχυρο χειμώνα συνεχίζονται, με τις βροχές όμως να περιορίζονται στα δυτικά και το Αιγαίο.

Για αύριο Τρίτη, περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και πρόσκαιρα στη Θράκη και το Αιγαίο και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από -1 στα ορεινά  έως 17, στα κεντρικά από  4  έως 19  και νοτιότερα από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ, αλλά από το βράδυ θα γυρίσουν στα δυτικά σε νοτιοανατολικούς 6-7 μποφόρ.

Ο καιρός την Τρίτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες:

Η κρίσιμη περίοδος στα αμπέλια για προσβολή από φόμοψη συμπίπτει με τα πρώτα βλαστικά στάδια (πράσινη κορυφή  – έξοδος φύλλων ).  Οι καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών ευνόησαν τοπικά  τη δημιουργία νέων προσβολών και βοηθούν στην εξάπλωση της ασθένειας.  Κατόπιν αυτού  τα ευαίσθητα αυτά στάδια θα πρέπει να προστατεύονται με έναν ψεκασμό με κατάλληλα σκευάσματα για την αποφυγή  επιπτώσεων   στις μέλισσες.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: