X

Δελτίο καιρού για αγρότες

Σε άλλες περιοχές ο καιρός θα προσφέρεται για μπάνιο… και σε άλλες θα ρίχνει χιονόνερο! Δείτε τις ειδικές οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Στο μεταίχμιο ανάμεσα στον Χειμώνα και την Άνοιξη, ο καιρός δυσκολεύεται να αποφασίσει και μας δείχνει και τα δυο του πρόσωπα, αλλά αργά η γρήγορα η Άνοιξη θα δηλώσει βροντερό «παρών».

Για αύριο Πέμπτη, περιμένουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και λίγα χιόνια ψηλά στα βουνά. Νοτιότερα μόνο συννεφιές. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 2 έως 14, στα κεντρικά από 4 έως 21 και νοτιότερα από 12  έως 23  βαθμούς κελσίου.  

Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στα βόρεια που θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ και νοτιάδες, νοτιότερα με την ίδια ένταση, που φέρνουν σκόνη.

Ο καιρός την Πέμπτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες:

Παρατηρήθηκε  εμφάνιση  περονόσπορου/ στις πρώιμες και όψιμες καλλιέργειες με φακές, μπιζέλι και βίκο  σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα.  Στην κάτω επιφάνεια των φύλλων εμφανίζονται λευκές βαμβακώδεις εξανθήσεις, ενώ στην άνω επιφάνεια κίτρινες και τελικά καστανές - γωνιώδεις κηλίδες.  Η ασθένεια εμφανίζεται με παρόμοια συμπτώματα και στους λοβούς.

Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών είναι ευνοϊκές για τη ανάπτυξη και μετάδοση του μύκητα. Να γίνουν ψεκασμοί των φυτών μόνο μετά με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων του παθογόνου στις καλλιέργειες βίκου, μπιζελιού, φακής και άλλων ψυχανθών με εκλεκτικά για τον περονόσπορο και επιτρεπόμενα για τις καλλιέργειες φυτοπροστατευτικά σκευάσματα για την αποφυγή  επιπτώσεων στις μέλισσες.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό