X

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στη χώρα: “Επιμένουν” βροχές, χιόνια και σκόνη

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Πότε θα υποχωρήσει η σκόνη.

Ant1news

Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Παροδικές χιονοπτώσεις τοπικά στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.  Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί πρόσκαιρα στο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα και κυρίως στα θαλάσσια και πρακτικά τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής  Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Το βράδυ θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και τη νύχτα πιθανόν και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που θα εξασθενήσουν και θα γίνουν νοτιοδυτικοί. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο, 24 Μαρτίου

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Χιόνια θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές  περιοχές της Ηπείρου και της  Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.