X

Βροχερή Παρασκευή με τοπικές καταιγίδες

Πρόσκαιρη επιδείνωση, με αύξηση της έντασης των ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας. Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο.

Ant1news

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται την Παρασκευή στα βορειοανατολικά και βαθμιαία στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, θα έχουν ένταση 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. 

Για την Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά ως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 22 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 11 ως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά βαθμιαία και από τα ανατολικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση το βράδυ στα ανατολικά. Στην Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά ως 6 μποφόρ, βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 22 βαθμούς Κελσίου, όμως στα ανατολικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν βοριάδες, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, όμως οι άνεμοι βαθμιαία από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς, με ένταση 4 με 6 μποφόρ.
το θερμόμετρο θα δείξει από 12 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικώς από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 ως 5 μποφόρ, όμως σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς στα ανατολικά, εντάσεως τοπικά ως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 11 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το απόγευμα θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών στην Κρήτη τη νύχτα. Οι βοριάδες θα έχουν ένταση 4 με 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 14 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια, που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με εμφανή βελτίωση από το βράδυ. Στις νοτιότερες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 με 6 και στα νότια ως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 13 ως 22 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Ο καιρός το Σάββατο

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο κι ακόμη περισσότερο την Κυριακή. Για το Σάββατο προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου επίσης όμως, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός βαθμιαία θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  σε πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι ενισχύονται και θα πνέουν:

  • στα ανατολικά, από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 μποφόρ
  • στα δυτικά, από ανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ
  • στο Ιόνιο, ανατολικοί άνεμοι τοπικά ως 6 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα 
  • εξασθενήσουν. 

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με την θερμοκρασία σε άνοδο και ανέμους 3 ως 5 μποφόρ.