X

Ο καιρός για τους αγρότες

Το μελτέμι στο Αιγαίο θα επαναφέρει τη θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Που θα έχουμε βροχές και καταιγίδες. Διαβάστε τις ειδικές οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Το βοριαδάκι που θα φυσήξει στο Αιγαίο, θα κρατήσει την θερμοκρασία σε ανοιξιάτικες «τιμές», αλλά πρόσκαιρα καθώς το πρώιμο καλοκαιράκι θα επανέλθει σύντομα.

Πιο αναλυτικά για αύριο Παρασκευή, περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και άστατο καιρό στις υπόλοιπες περιοχές με πιθανότητα να βρέξει τοπικά το βράδυ στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 21, στα κεντρικά από 8 έως 24 και νοτιότερα 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και βοριάδες στα ανατολικά 4 με 6, στο Αιγαίο έως 7.

Ο καιρός την Παρασκευή σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες:

Η ανθόβια γενιά του εντόμου Ευδεμίδα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πτήση έχει ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου στις πρωιμότερες περιοχές και σταδιακά μέχρι τις αρχές Απριλίου εμφανίστηκε και στις οψιμότερες περιοχές σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου.

Στην ανθόβια γενιά, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ολοκληρώνει την ανάπτυξή του στις ανθοταξίες της ελιάς και οι προσβολές στα αμπέλια είναι χωρίς οικονομική σημασία και δεν συνίσταται αντιμετώπιση.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό