X

Ο καιρός για τους αγρότες

Οι καιρικές συνθήκες θα θυμίσουν πρόωρα καλοκαίρι. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο στις περισσότερες περιοχές. Τι θα πρέπει να προσέξουν οι αγρότες;

Ant1news

Η εξασθένηση των βοριάδων το επόμενο διήμερο θα οδηγήσει τον υδράργυρο σε άνοδο, ενώ η ηλιοφάνεια την ημέρα και η αστροφεγγιά την νύχτα θα θυμίσουν πρόωρα καλοκαίρι.

Την Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά το απόγευμα θα συννεφιάσει για λίγο στα δυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 24, στα κεντρικά από 8 έως 25 και νοτιότερα από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Βοριάδες 3 με 5 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο που τοπικά θα φθάσουν έως 6 μποφόρ με εξασθένηση.

Ο καιρός την Κυριακή σε 20 αγροτικές περιοχές:

Οδηγίες για τους αγρότες:

Από επιτόπιους ελέγχους και παρατηρήσεις που έγιναν σε κλωβούς με προσβεβλημένα αμύγδαλα διαπιστώθηκε ότι είναι ήδη σε εξέλιξη η έξοδος του ευρύτομου στις αμυγδαλιές  σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Καβάλας. Η έξοδος του εντόμου και η δραστηριότητα του διαρκεί 20-25 ημέρες ή και περισσότερες.

Το ευρύτομο θεωρείται από τους σπουδαιότερους εχθρούς της αμυγδαλιάς και η μη έγκαιρη αντιμετώπιση του μπορεί να επιφέρει μεγάλη οικονομική ζημιά στους αμυγδαλοπαραγωγούς. Συνιστάται στους παραγωγούς να ψεκάσουν άμεσα στις πρώιμες περιοχές και στη συνέχεια στις όψιμες με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο φυτοπροστατευτικό προϊόν για την αντιμετώπιση του ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών Γεωπόνων.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: