X

Από Δευτέρα… Καλοκαίρι – Που θα “σκαρφαλώσει” ο υδράργυρος

Υψηλές θερμοκρασίες και ασθενείς άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Ant1news

Την Δευτέρα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά και νότια με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις εντάσεως 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3 και στα νότια τοπικά δυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 24/04/2018

Την Τρίτη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί στην Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στα βόρεια Ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη βορειοδυτικοί πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.