X

Ο καιρός για τους αγρότες

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι η ηλιοφάνεια. Τι θα πρέπει να προσέξουν οι αγρότες;

Ant1news

Με καλοκαιρία θα αρχίσει και θα τελειώσει η τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους 30 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που θα οδηγήσει σε πρόωρα ποτίσματα…

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα αναμένονται πρωινές ομίχλες στα δυτικά και γενικά αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά.

Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 25, στα κεντρικά από 8 έως 27 και νοτιότερα από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ.

Ο καιρός τη Δευτέρα σε 20 αγροτικές περιοχές:

Οδηγίες για τους αγρότες:

Από παρατηρήσεις σε εντομολογικούς κλωβούς υπαίθρου διαπιστώνεται ότι συνεχίζεται η έξοδος των ακμαίων του ευρυτόµου σε αμυγδαλεώνες, στις πρώιμες και όψιμες περιοχές του νομού Μαγνησίας σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου. Έναρξη εξόδου του ευρυτόµου σε περιοχές του νοµού Λάρισας (Καλαμάκι, Συκούριο, Αμπελώνα).

Συνιστάται να γίνει έναρξη των ψεκασμών για την καταπολέμηση των ακμαίων του ευρυτόµου στις πρώιμες και όψιμες περιοχές του νομού Λάρισας. Να συνεχισθούν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του ευρυτόµου στις πρώιμες και όψιμες περιοχές του νομού. Μαγνησίας.

Επανάληψη των ψεκασμών στις πρώιμες και όψιμες περιοχές των νομών Μαγνησίας και Λάρισας ανά 7-8 ημέρες μέχρι και την σκλήρυνση του ενδοκαρπίου. Οι ψεκασμοί να γίνονται κατά τις µμεσημβρινές ώρες της ημέρας, που έχουμε την µμεγαλύτερη ηλιοφάνεια και υψηλότερες θερμοκρασίες, διότι τότε έχουμε τη µμεγαλύτερη έξοδο των ακμαίων του ευρυτόµου. Όταν ο καιρός είναι ομιχλώδης – νεφοσκεπής και κρύος δεν ψεκάζουμε (λόγω µμειωμένης δραστηριότητας του εντόμου)».

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: