X

Ο καιρός για τους αγρότες

Συνεχίζονται τα γυρίσματα του καιρού με βροχές και μπόρες στα ηπειρωτικά. Μέχρι και τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία. Συμβουλές για τους αγρότες.

Ant1news

Παρά τις περισσότερες λιακάδες και τα 30αρια, τα γυρίσματα του καιρού με βροχές και μπόρες στα ηπειρωτικά θα συνεχιστούν και αυτήν την εβδομάδα. 

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη, περιμένουμε πρωινές ομίχλες στα ηπειρωτικά και αραιές νεφώσεις που πρώτα στα δυτικά και μετά στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, με σποραδικές βροχές το μεσημέρι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 27, στα κεντρικά από 12 έως 30 και νοτιότερα από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ανέμους δυτικά 3 με 4 μποφόρ και δυτικοί, νοτιοδυτικοί στα ανατολικά 3 με 5 μποφόρ. 

Ο καιρός την Τετάρτη σε 20 αγροτικές περιοχές:

Οδηγίες για αγρότες

Οι πρόσφατες βροχές (έντονες κατά τόπους) θα δώσουν μολύνσεις από περονόσπορο στους αμπελώνες, σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου. Πιθανόν να εμφανιστούν συμπτώματα και σε περιοχές που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα ο μύκητας. Τα συμπτώματα (κηλίδες λαδιού, εξανθήσεις) εκτιμάται να εμφανιστούν στα μέσα του μήνα.

Θα πρέπει να γίνεται συστηματικός έλεγχος στα αμπέλια και κυρίως στα σταφύλια (αυτήν την εποχή μπορεί να χτυπήσει κατευθείαν στα σταφύλια).  Σε περιοχές που εμφανιστούν συμπτώματα  να γίνεται αμέσως καταπολέμηση με κατάλληλο φυτοπροστατευτικά σκευάσματα. Σε αμπέλια που έχουν ήδη εμφανιστεί συμπτώματα να γίνονται περιοδικές επεμβάσεις.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: