X

Ο καιρός για τους αγρότες

Με τοπικές συννεφιές και μέτριους σε ένταση ανέμους θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες μέρες. Δείτε τις ειδικές οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Χωρίς αξιοσημείωτη μεταβολή θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες μέρες με μέτριους σε ένταση ανέμους και αυξημένες τοπικά συννεφιές.

Πιο αναλυτικά για αύριο Κυριακή περιμένουμε αραιές νεφώσεις που θα πυκνώνουν με πιθανότητα για τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα, στα Ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 11 έως 28  στα κεντρικά από 12  έως 29  και νοτιότερα από 16 έως 28  βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοανατολικοί με ένταση ως 5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 6, ευνοώντας την μεταφορά της αφρικανικής σκόνης.

Ο καιρός την Κυριακή σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες

Οι πρόσφατες βροχές (έντονες κατά τόπους) θα δώσουν μολύνσεις από περονόσπορο στους αμπελώνες, σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου. Πιθανόν να εμφανιστούν συμπτώματα και σε περιοχές που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα ο μύκητας. Τα συμπτώματα (κηλίδες λαδιού, εξανθήσεις) εκτιμάται να εμφανιστούν στα μέσα του μήνα.

Θα πρέπει να γίνεται συστηματικός έλεγχος στα αμπέλια και κυρίως στα σταφύλια (αυτήν την εποχή μπορεί να χτυπήσει κατευθείαν στα σταφύλια).  Σε περιοχές που εμφανιστούν συμπτώματα  να γίνεται αμέσως καταπολέμηση με κατάλληλο φυτοπροστατευτικά σκευάσματα. Σε αμπέλια που έχουν ήδη εμφανιστεί συμπτώματα να γίνονται περιοδικές επεμβάσεις.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό