X

Καύσωνας και αφρικανική σκόνη σαρώνουν τη χώρα

Δύσκολη μέρα η σημερινή, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Ant1news

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα Ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί 4 ε 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4-6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 και κατά τόπους στα Ηπειρωτικά έως 36 και πιθανόν 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανόν της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθούν από 21 έως 34 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 και στα νότια βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 09/06/2018

Το Σάββατο αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με σποραδικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στα ανατολικά α είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.