X

Ο καιρός για τους αγρότες

Επιμένουν οι μπόρες και οι τοπικά έντονες βροχές που, αυτήν την περίοδο κάνουν κακό στις καλλιέργειες.

Ant1news

Ο καιρός δεν λέει να καλοκαιριάσει, επιμένοντας και μάλιστα από την Παρασκευή, σε βροχές και μπόρες, που κάνουν κακό αυτή την εποχή στη γεωργική παραγωγή.

Την Πέμπτη αναμένεται γενικά αίθριος ουρανός, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει, με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 ως 33 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 17 ως 35 βαθμούς και νοτιότερα από 20 ως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 2 ως 4 μποφόρ, στα νότια πελάγη όμως θα είναι δυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ.

Ο καιρός την Πέμπτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα  με το  Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, για την Ευδεμίδα από παρατηρήσεις στο δίκτυο των φερομονικών παγίδων, διαπιστώθηκε αύξηση των συλλήψεων των ακμαίων στους αμπελώνες των πεδινών περιοχών, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της 2ης πτήσης του εντόμου. Η αύξηση αυτή συνήθως συμπίπτει με την παρατήρηση των πρώτων ωοτοκιών.

Οι πρώτες προσβολές, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, διαπιστώνονται περίπου 4─5 ημέρες αργότερα. Επισημαίνεται, ότι η καταπολέμηση του εντόμου θα πρέπει να είναι προληπτική, δηλαδή να αποσκοπεί στη θανάτωση των αυγών, καθώς και των νεαρών προνυμφών, πριν την είσοδό τους στις ράγες. Η ασφαλής διάγνωση και η επιλογή του κατάλληλου εντομοκτόνου πρέπει να γίνει με τον τοπικό γεωπόνο.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: