X

Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χαλάζι την Παρασκευή

Που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα, σε ποιες περιοχές θα είναι ισχυροί οι άνεμοι. Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία

Ant1news

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, η οποία προβλέπει για την Παρασκευή ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους - κατά περιόδους - στα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση ως 5 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές, ενώ αναμένεται και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 ως 32 βαθμούς Κελσίου, όμως στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους θα είναι έντονα. Στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Προσωρινή ύφεση αναμένεται την νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ως 3 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο δυτικοί, με ένταση 4 ως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές, θα εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες στην Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά κι από τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στις παραθαλάσσιες περιοχές, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τοπικοί όμβροι θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη, όπου είναι πιθανόν μετά το μεσημέρι να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 ως 30 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη κατά τόπους ως 31 βαθμούς. 

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα βόρεια θα πνέουν νοτιάδες, με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 ως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπεται παρεμφερές σκηνικό του καιρού, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα κεντρικά και βόρεια της χώρας και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, κατά διαστήματα, στην κεντρική Μακεδονία την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανόν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ ίδια εικόνα θα υπάρχει από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, πιθανόν και στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη. 

Στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή περαιτέρω πτώση.