X

Ο καιρός για τους αγρότες

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, που δυσκολεύουν τη ζωή μας - πέρα των υπόλοιπων - απομακρύνοντας μάλιστα προσωρινά και το καλοκαίρι.

Ant1news

Αύριο Κυριακή, η κακοκαιρία συνεχίζεται με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες εντονότερες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικα, στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και ίσως το Νότιο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 14 έως 27, στα κεντρικά από 16 έως 29 και νοτιότερα από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειο-δυτικοί στα δυτικά και νότια 3 με 5 μποφόρ και ασθενείς μεταβλητοί στις υπόλοιπες περιοχές.

Ο καιρός σε 20 αγροτικές περιοχές 

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, οι καιρικές συνθήκες της εποχής δεν ευνοούν τη μετάδοση του φουζικλάδιου στην καλλιέργεια μηλοειδών. Σε περίπτωση τοπικών βροχοπτώσεων σε ορεινές περιοχές της καλλιέργειας, το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά την άμεση προστασία των καρπών με τη χρήση κατάλληλου και εγκεκριμένου μυκητοκτόνου. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε οπωρώνες όπου έχουν ήδη εκδηλωθεί συμπτώματα της ασθένειας, έχουν ιστορικό σοβαρών προσβολών και βρίσκονται σε περιοχές που υπάρχουν άλλοι οπωρώνες με εκτεταμένη προσβολή. Για την ασφαλή διάγνωση και επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: