X

Επιμένουν οι βροχές και οι καταιγίδες

Άστατος παραμένει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα. Πότε αναμένεται βελτίωση.

Ant1news

Τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Τετάρτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα δυτικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 21/06/2018

Την Πέμπτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.