X

Ο καιρός για τους αγρότες

Ούτε η είσοδος στο θερινό ηλιοστάσιο θα αποτρέψει τον καιρό από το να μας θυμίζει τις φθινοπωρινές του συνήθειες. Ειδικές οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Θα συνεχίσει να δείχνει το άστατο πρόσωπο του ο καιρός και τις επόμενες μέρες παρότι μπαίνουμε πλέον στο θερινό ηλιοστάσιο.

Πιο αναλυτικά, για αύριο Τετάρτη περιμένουμε το πρωί ηλιοφάνεια, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία στα βόρεια 13 έως 29, στα κεντρικά 16 έως 29 και νότια 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις στα δυτικά, με ένταση 3-4 μποφόρ και βοριάδες στο Αιγαίο, που τοπικά θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Τετάρτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης για την ΑΝΑΡΣΙΑ σε καλλιέργειες ροδακινιάς, επισημαίνεται:

-Η πτήση του εντόμου εμφανίζεται συνεχής, με σημαντικές συλλήψεις κυρίως στην Πιερία το χρονικό διάστημα 7-12 Ιουνίου.

-Οι περισσότερες ωοτοκίες υπολογίζονται το χρονικό διάστημα 13-20 Ιουνίου.

-Οι περισσότερες εκκολάψεις (παρουσία των νεαρών προνυμφών) υπολογίζονται το χρονικό διάστημα 15-24 Ιουνίου.

Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά, κυρίως σε οπωρώνες με ιστορικό προσβολής από το έντομο, αλλά και σε ποικιλίες που πλησιάζουν στην ωρίμανση, να ξεκινήσουν επεμβάσεις  με φυτοπροστατευτικά προϊόντα με εφαρμογή κατά την εναπόθεση των ωών  και με προϊόντα που στοχεύουν στις νεαρές προνύμφες.  Για την ασφαλή διάγνωση και επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό