X

Μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην μισή χώρα την Πέμπτη

Παραμένει το άστατο σκηνικό του καιρού, με εναλλαγές στην διάρκεια της ημέρας και κατά τόπους έντονα φαινόμενα.

Ant1news

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τις Κυκλάδες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη. Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, βόρειοι-βορειοδυτικοί, στο Αιγαίο με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 ως 4 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 ως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στις παραθαλάσσιες περιοχές, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη). 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με ένταση 3 μποφόρ, όμως πρόσκαιρα το μεσημέρι θα είναι νοτιάδες με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 ως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Στα δυτικά της Μακεδονίας και της Θράκης αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες, ιδίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη). 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν με την ίδια ένταση, από μεταβλητές διευθύνσεις. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 ως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις,  παροδικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις – πρόσκαιρα το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιάδες - με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση των συνθηκών αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 28 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στα βόρεια, με ένταση 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. 

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη θα φθάσει τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.