X

Ο καιρός για τους αγρότες

Παρότι έχουμε εισέλθει στο θερινό ηλιοστάσιο, ο καιρός δε λέει να βγάλει το φθινοπωρινό του κοστούμι… Δείτε τις ειδικές οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» το Σαββατοκύριακο τη χώρα, παρά το γεγονός ότι απέχουμε μόλις μια εβδομάδα από τον Ιούλιο.

Για αύριο Κυριακή, περιμένουμε αστάθεια με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, το πρωί σε Χαλκιδική, Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Βόρεια Εύβοια και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, εκτός της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 14 έως 27, στα κεντρικά από 17 έως 30 και νοτιότερα από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο ως 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για τους αγρότες:

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, έχουν παρατηρηθεί προσβολές από Ρυγχίτη τοπικά σε όλες τις περιοχές της καλλιέργειας ελιάς. Τα ακμαία άτομα του Ρυγχίτη τόσο κατά τη διατροφή τους, όσο και κατά την ωοτοκία τους σχηματίζουν στην επιφάνεια των καρπών τρύπες οι οποίες ς έχουν μορφή κρατήρα και οι προσβεβλημένοι καρποί πέφτουν.

Συστήνεται συχνή και προσεκτική επιθεώρηση των ελαιώνων για την έγκαιρη αντιμετώπιση του εντόμου. Να γίνει ψεκασμός μόνον στους ελαιώνες που παρατηρούνται προσβολές των καρπών από το έντομο. Για  την ασφαλή διάγνωση και επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό