X

Ο καιρός για τους αγρότες

Οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες επιστρέφουν. Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες. Οδηγίες από τους ειδικούς.

Ant1news

Επιστρέφουν οι βροχές και οι καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και οι υψηλές θερμοκρασίες στις νοτιότερες περιοχές, με μικρή όμως διάρκεια και οι δύο. Πράγμα που σημαίνει συνέχιση τής επιφυλακής για τους αγρότες.

Την Τρίτη αναμένεται άστατος καιρός με σποραδικές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Για τις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος ουρανός, με πιθανότητα για τοπικές μπόρες μόνο στα βουνά τής Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 18 έως 38 βαθμούς και νοτιότερα από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα φυσούν νοτιάδες, μέχρι 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ο καιρός την Τρίτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, διαπιστώνεται πως η πτήση του εντόμου TUTA ABSOLUTA στο δίκτυο φερομονικών παγίδων συνεχίζεται. Οι πληθυσμοί του εντόμου στις καλλιέργειες υπαίθριας τομάτας είναι ανησυχητικά υψηλοί και παρατηρούνται προσβολές στα φύλλα και στους καρπούς των φυτών.

Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά να γίνουν επεμβάσεις με εντομοκτόνα, μόνο όταν διαπιστωθεί προσβολή και όχι προληπτικά και με εγκεκριμένα σκευάσματα. Οι ψεκασμοί να γίνονται κατά προτίμηση μετά τη δύση του ηλίου και με ένα μόνο εκλεκτικό εντομοκτόνο (για tuta absoluta) και η επανάληψη να γίνεται μετά από δεκαπέντε ημέρες.

Για την ασφαλή διάγνωση και επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: