X

“Ασφυκτικό κοκτέιλ” υψηλών θερμοκρασιών και σκόνης την Δευτέρα

Σε ποιες περιοχές αναμένεται η περισσότερη ζέστη. Που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ οι άνεμοι. Εντελώς διαφορετικός ο καιρός από την Τρίτη.

Ant1news

Με αρχικά αίθριο καιρό θα ξεκινήσει η εβδομάδα, όμως από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Λόγω των ανέμων, ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ, ενώ από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στα δυτικά και βόρεια, στην υπόλοιπη όμως χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. 

Στην Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στις παραθαλάσσιες περιοχές του Σαρωνικού η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Για την Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μετά από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Μάλιστα, το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από αργά το απόγευμα βόρειοι, με ένταση έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένεται αίθριος καιρός το πρωί, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά, όπου τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, οι οποίοι από το βράδυ θα στραφούν σε βοριάδες, εντάσεως 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 34 Κελσίου.

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα, στα βόρεια, σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν νοτιάδες στα βόρεια, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί, με ένταση 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς, στα νότια έως και 36 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως θα εμφανιστούν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικούς όμβρους, κυρίως στα βόρεια, όπου αργά το απόγευμα πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 και στα νότια 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 38 βαθμών - κατά τόπους 39 - βαθμούς Κελσίου. 

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με δυτικούς ανέμους, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 24 έως 33 βαθμούς, στην Κρήτη κατά τόπους έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Μόνο στα βόρεια,  βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και την νύχτα προς την Τρίτη θα εκδηλωθούν όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιάδες, εντάσεως 4 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Τρίτη

Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται την Τρίτη, οπότε στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση από 3 έως 5 και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση.