X

Καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι την Τρίτη

Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα. Τι καιρό θα κάνει στις περιοχές, όπου μαίνονται τα πύρινα μέτωπα.

Ant1news

Σε ισχύ είναι το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ για έντονα καιρικά φαινόμενα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν για την Τρίτη τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους ισχυρές, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα καταγράψει σημαντική πτώση. 

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά βόρειοι-βορειοδυτικοί, έντασης 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση 2 έως 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, μέχρι τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με σποραδικούς όμβρους και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, τις πρωινές ώρες στην Εύβοια και τις Σποράδες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Στερεά και την Θεσσαλία. Βελτίωση αναμένεται αργά το βραδύ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και στα νότια από δυτικές–βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, κυρίως στην Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 32 βαθμούς και στην Κρήτη, κατά τόπους, 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, έντασης 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές, μέχρι τις βραδινές ώρες. Στα δυτικά θα είναι περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ, στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.