X

Ο καιρός για τους αγρότες

Το φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού δεν θα συνεχιστεί για πολύ, αφού το καλοκαίρι επιστρέφει και πάλι. Οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Το σύντομο φθινοπωρινό σκίρτημα δεν θα συνεχισθεί, αφού το Καλοκαίρι και πάλι επιστρέφει. Υπομονή λίγο ακόμη για τα πρωτοβρόχια...

Πιο αναλυτικά, για το Σάββατο, περιμένουμε λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο που αργότερα θα πυκνώσουν και γενικά αίθριο ουρανό στις υπόλοιπες περιοχές, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και τα βουνά της Κρήτης θα συννεφιάσει με σποραδικές τοπικές μπόρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 στα ορεινά έως 30, στα κεντρικά από 13 έως 31 και νότια από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός το Σάββατο σε 20 αγροτικές περιοχές



Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου, διαπιστώνεται ότι, στους αμπελώνες, ο περονόσπορος είχε μικρή εξέλιξη μέχρι το τέλος της άνοιξης.
Οι ασυνήθιστες για το νησί βροχοπτώσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου σημειώθηκαν, ευνόησαν διαδοχικούς κύκλους εξέλιξης του μύκητα και έδωσαν σημαντικές προσβολές στα φυλλώματα.

Στις περιοχές αυτές η πρόωρη αποφύλλωση, λόγω προσβολών του μύκητα, που ακολούθησε και συνεχίζει να εξελίσσεται κάθε φορά που σημειώνονται δροσιές ή βροχές μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγή του επόμενου έτους.

Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά, οι ψεκασμοί να γίνονται μόνο μετά τη διαπίστωση της προσβολής από το
παθογόνο μύκητα με επιτρεπόμενα και εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα., ακολουθώντας τις συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: